TING Å TENKE PÅ...

-HVA VIL JEG HA FILMET?

-HVEM SKAL VÆRE MED I VIDEOEN?

-HVOR SKAL DEN SPILLES INN?

-HVOR MYE PENGER VIL JEG BRUKE?

-NÅR SKAL DET FILMES?

-HVOR LANG TID TAR INNSPILLING?

-NÅR SKAL VIDEOEN VÆRE FERDIG?

-TRENGER JEG FLERE KAMERAER?

-TRENGER JEG STILLBILDER?

Tenk over disse punktene og ring meg på tlf. 990 22 187, eller send en mail til laerikli@online.no - så kan vi snakkes nærmere om prosjektet ditt.
BAKGRUNN

LARS-ERIK LIE STIFTET i 1993 AMATØRFILMSELSKAPET "VIOLENCE PRODUCTIONS", OG PRODUSERTE 15 KORTFILMER MELLOM 1994-1996.

MELLOM 2007-2011 PRODUSERTE HAN SIN FØRSTE HELAFTENS SPILLEFILM, "THE THRILL OF A KILL". DEN ER GITT UT PÅ DVD I NORGE OG HOLLAND.

UTOVER DETTE HAR HAN LAGET EN FISKEFILM OG FLERE KAMPSPORT-VIDEOER, ET UTALL MED PRESENTASJONSVIDEOER OG TRAILERE, OG HAN HAR MEDVIRKET I PRODUKSJONEN AV EN REKKE KORTFILMER, OGSÅ FOR ANDRE REGISSØRER, FILMET KONSERTER,
REVYER OG MYE MER.

LIE HAR DERMED LANG ERFARING I VIDEOPRODUKSJON.

VIDEOPRODUKSJON

Å lage film/video er en omfattende, møysommelig og tidkrevende tålmodighetsprosess.
Det kreves nøye planlegging og forberedelser i forkant av filmingen, backupløsninger under produksjonen og ikke minst - GOD tid på etterarbeidet.  Det er ikke slik at selv om man skal lage en 4 minutters musikkvideo, så tar det 4 minutter å filme den og 4 minutter å klippe den sammen. Jeg opplever at det er en del feil inntrykk blant folk mht. video-produksjon og man tror ofte det bare er å "koste ihop noe", så blir det bra, men det gjør det garantert IKKE.

Å redigere en 4 minutters videosnutt tar som regel flere dager, til og med uker, mye fordi postproduksjon ikke bare er redigering/klipping, men også mye mer. Etter en grovklipp, så gjøres det gjerne en finklipp der man også legger inn overganger/fades mellom scenene. Man må fargekorrigere og ikke minst, legge til visuelle effekter, man må synce/redigere lyd, evt. legge til lydeffekter, justere originallyd osv. Selve innspillingen er som regel det som tar minst tid, det er etterarbeidet  som er mest krevende.

Er du interessert i å få laget en musikkvideo eller presentere din bedrift, et produkt, få filmet en konsert, en revy eller en kortfilm, så tenk først over - hvor stort budsjett vil du legge i dette? Det er DITT prosjekt sånn sett, men hvor bra vil du ha det? Det er DET det hele kommer an på, og det er det du må finne ut av.

Å produsere film/video kan koste fra noen tusenlapper til flere hundre tusen kroner eller millioner av kroner, alt etter som hvor kostbar produksjonen og etterarbeidet blir, men det er DU som bestemmer budsjettet på DIN produksjon.

Lars-Erik Lie kan bidra med både regi, filming, stillbilder, locationscouting, skuespillere og en hel del utstyr. I et minicrew, så filmer vi kjapt og effektivt, noe som virkelig kom til synes i kortfilmen "NÆRKONTAKT: KABUL, OSLO", som ble filmet på 24 timer, og endte opp som en 19 minutter film til slutt. DET kan trygt kalles effektiv filming!

Lie har også gode kontakter som kan hjelpe til ved større produksjoner. Lysmester, kamerakran m.m. kan skaffes.