ERFARING

LARS-ERIK LIE HAR JOBBET MED LANGFILM, KORTFILM, PRESENTASJONSVIDEOER, KONSERTOPPTAK, REVYER OG MYE ANNET OPP IGJENNOM ÅRENE.

HAN HAR UTVIKLET SIN EGEN STIL INNEN FIKSJONSFILM, MEN LIKER Å BRUKE SIN KREATIVITET PÅ ALLE OMRÅDER INNEN FILM OG FOTO.

DENNE ERFARINGEN KOMMER GODT TIL NYTTE I NYE PROSJEKTER. HAN HAR HATT EN BRENNENDE INTERESSE FOR FILM OG VIDEO I OVER 20 ÅR NÅ OG FORDI HAN VOKSTE OPP I EN TID DER FILMAMATØRER IKKE HADDE TILGANG PÅ BRA UTSTYR, SÅ MÅTTE HAN TA I BRUK FANTASI OG KREATIVITET NÅR HAN SKULLE LAGE FILM/VIDEO. OG INNEN FILM, SÅ ER KREATIVITET DET VIKTIGSTE.
TIDLIGERE PROSJEKTER

Lars-Erik Lie stiftet sitt amatørfilmselskap, "VIOLENCE PRODUCTIONS" tilbake i 1993. Mellom 1994-1996 lagde han 15 kortfilmer. Titler fra den perioden inkluderer WORMEATERS, THE KILLING HAND, MADNESS, SALVATION, THE JUDGE, BLIND VOLD, IF EVERY DAY WAS LIKE CHRISTMAS o.a.

Etter 1996 tok Lie et par års pause fra filmingen, men startet igjen mot slutten av 90-tallet, da nytt utstyr ble kjøpt inn. Da var fokuset på filming av fisketurer og konserter. Utover 2000-tallet tok det av, og Lie var aktiv på en rekke prosjekter. Han filmet en fluebinderfilm kalt "AHT FLUER VOLUME 1" med Arve Herman Tangen, han lagde en minnevideo om en avdød gutt i nær familie, han produserte flere kampsportvideoer  pluss at han i 2006,  ga ut en ny fiksjonsfilm; "SALVATION 2: REVENGE OF ANTICHRIST".

I 2008 ga han og fiskekamerat Geir Kjernet, ut den sprø og morsomme fiskefilmen "NATURENS KLOVNER - 10 ÅR MED FISJING!". I tillegg samarbeidet han for første gang med filmskaperen Kenny Wang, på hans kortfilmserie om psykopaten "Skjegg". Lie hjalp til på episode 6 i serien; "SERIØSE SKJEGG: EPISODE 6 - SKJEGG I GLASSHUS".

I 2007 startet han jobben med langfilmen "THE THRILL OF A KILL". Den ble ferdig i september 2011 og hadde premiere på Ramaskrik Filmfestival den 28.10.2011. Den er senere også vist på Cinemateket i Oslo, samt på Oslo Fright Fest og ble gitt ut på DVD i Norge den 06.06.2012. Senere er den også gitt ut i Holland, og den får en USA/Canada-release i løpet av kort tid. THE THRILL OF A KILL er vel tidenes rimeligste norske film som har fått international release. Den kostet bare litt over kr 30 000,- å produsere. Filmen ble kåret til     "BEST FOREIGN HORROR FILM" av filmbloggen "B- is for Best" den 1. januar 2014.

I september 2013 ga Lie ut kampsport-kortfilmen "NÆRKONTAKT: KABUL, OSLO", nok et samarbeidsprosjekt med Kenny Wang og hans produksjonsselskap 3F. Lars-Erik Lie har her regien, mens Wang har en av hovedrollene i filmen. Han jobbet igjen med Kenny Wang på nok et prosjekt høsten 2013 og startet i tillegg filmingen av en ny horror-kortfilm kalt "HYPNAGOGIA". Filmen får premiere i februar 2014.

Lie filmet og redigerte også en musikkvideo for artisten Sigfred Iversen, høsten 2013, i tillegg til å bidra med naturfoto på langfilmen SVART SNØ, en film av Kenny Wang.  Lie jobber også med et nytt langfilmprosjekt, en "mountain-cannibal" film kalt "SULT". Denne filmen er i preproduksjonsfasen.